Kenen pitäisi käyttää eToroa?

Koska se tarjoaa sekä CFD:tä ja ETF:iä että todellisia (murto-)osakkeita, se on välittäjä, joka sopii moniin profiileihin (esim. lyhytaikaista kaupankäyntiä etsiville ja pidemmän aikavälin investointeja tekeville). Siinä on myös ominaisuuksia, jotka vetoavat asiantuntijoihin (kuten vipuvaikutus sekä stop loss- ja take profit -toimeksiannot).

Toisaalta siinä on myös kaupankäyntiin sovellettavia sosiaalisen verkostoitumisen ominaisuuksia, ja suuri sijoittajayhteisö voi olla hyvä apu niille, jotka haluavat aloittaa.

eTorossa on joitakin näkökohtia, joita on hieman vaikea ymmärtää aloittelijoille. Esimerkiksi tarjoamalla sinulle mahdollisuuden vipuvaikutukseen (lainata rahaa eTorolta sijoittaaksesi suurempia summia), tämä voi johtaa korkokustannuksiin, jos positiota ei suljeta ennen markkinoiden sulkeutumista. Lue lisää https://www.indexuniverse.eu/fi/etoro/

Lisätietoja
*67 % piensijoittajista kärsii tappioita käydessään kauppaa CFD:llä eTorolla. Pidä tämä mielessäsi ennen CFD-sijoittamista.

eToro yksityiskohtaisesti

Alla olevassa taulukossa on lueteltu tärkeimmät ominaisuudet ja näkökohdat, jotka sinun on otettava huomioon arvioidessasi, onko eToro hyvä ratkaisu sinulle ja sijoituksillesi.

Kriteerit Kommentti
Välittäjän tyyppi

Sosiaalinen kaupankäynti

Tämä on sijoitusalusta (he kutsuvat sitä sosiaaliseksi kaupankäynniksi), jossa voit olla vuorovaikutuksessa muiden sijoittajien kanssa. Voit käydä kauppaa johdannaisilla, kryptovaluutoilla, ETF-rahastoilla ja murto-osakkeilla.
Säätimet

CySEC ja FCA

Kyproksen arvopaperi- ja pörssikomissio (CySEC), Yhdistyneen kuningaskunnan FCA (Financial Conduct Authority) ja jopa Australian ja Yhdysvaltojen vastaavat viranomaiset sääntelevät niitä.
Tilin avaaminen

Täysin verkossa

Avataksesi eToro-tilin sinun tarvitsee vain rekisteröityä sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi (voit käyttää Google- tai Facebook-tiliäsi kirjautumiseen), lisätä puhelinnumerosi ja ladata dokumentti, josta käy ilmi osoitteesi (esim. tiliote, henkilökortti tai puhelinlasku).
Talletukset

Vähintään 50 $ US

Voit tallettaa rahaa pankki- ja luottokortilla, pankkisiirrolla ja e-lompakoilla, kuten PayPal, Rapid Transfer, Skrill tai Neteller. Voit tallettaa monilla valuutoilla, kuten euroilla, punnilla, Yhdysvaltain ja Australian dollareilla. Koska se toimii dollareissa, jos talletat muilla valuutoilla, peritään vaihtomaksu. Itse käytän Wise- tai Vivid-korttia säästääkseni vaihtomaksun.
Vähimmäissumma Espanjassa on 50 Yhdysvaltain dollaria, myöhemmät maksut voivat olla pienempiä. Jos et vahvista tiliäsi (esim. lataamalla sähkölaskusi tai henkilöllisyystodistuksen), et voi tallettaa yli 2 000 Yhdysvaltain dollaria (tai 2 250 Yhdysvaltain dollaria). Latinalaisen Amerikan maissa vähimmäistalletus on 200 Yhdysvaltain dollaria.

Nostot

5 $ US provisio

Saamasi valuuttakurssiprovision (joka on melko pieni) lisäksi sinun on maksettava 5 Yhdysvaltain dollaria jokaisesta nostosta. Sinun on nostettava vähintään 30 $ US.
Vipuvoima

Valinnainen

eTorolla on mahdollista käydä kauppaa vivutuksella tai ilman, se on sinusta kiinni. Joidenkin maiden säännökset sallivat enemmän vipuvaikutusta kuin toisten, joten vipuvaikutus vaihtelee. Esimerkiksi EU:n sijoittajille on asetettu enimmäisvipuvaikutus (mutta tämä riippuu sijoittajaprofiilistasi ja tilityypistäsi).
Markkinat ja tuotteet
Osakkeet

Ei palkkioita

Vaikka eToro on erittäin suosittu CFD-kaupankäynnin alalla, sen alustalla voi ostaa myös oikeita osakkeita. Jotta voisit ostaa oikeita osakkeita, sinun on investoitava ilman vipuvaikutusta. Varastojen kanssa on mahdollista käydä kauppaa ilman stop lossia tai take profitia.
eToro tarjoaa pääsyn maailman suurimpiin pörsseihin, kuten Madridin, Brysselin, Hongkongin, Lontoon, Frankfurtin, New Yorkin, Zürichin ja NASDAQin pörsseihin, joissa on saatavilla yli 2 500 osaketta. Lisäksi voit suodattaa myös toimialojen, kuten teknologian, rahoituksen, terveydenhuollon tai palvelujen mukaan.

Huomaa, että varsinaiset osakkeet ovat eTorossa fraktioituja (voit ostaa osakkeita), mikä tarkoittaa, että ne eivät ole sinun nimissäsi, vaan ne on rekisteröity eToron nimiin, vaikka eToro jakaa ne sisäisesti sinulle. Hyvä asia on se, että niistä voi ostaa palasia ja osia.

Forex (Valuuttakauppa)

CFD:n kautta

Jos haluat käydä valuuttakauppaa eToron avulla, käy kauppaa CFD:n kautta, mikä on melko yleistä. Voit valita vipuvaikutuksen nollasta (x1) x30:een. Heillä on yhteensä 49 CFD:tä (esim. EURUSD, GBPUSD, EURGBP tai USDMXN) valuuttakaupankäyntiä varten – tämä vipuvaikutus on tarkoitettu yksityissijoittajille, eToro Plus -käyttäjät voivat käydä kauppaa suuremmalla vipuvaikutuksella.
Kryptovaluutat

Omalla lompakolla

eTorossa on mahdollista ostaa 30 eri kryptovaluuttaa, mukaan lukien Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Litecoin, Cardano tai Iota. eTorossa on saatavilla lompakko (sinun on asennettava se puhelimeesi), jonka avulla voit lähettää ostamasi kryptovaluutat ulkoiseen lompakkoon (esimerkiksi omaan lompakkoosi).
CFD

Paljon vaihtelua

eToro aloitti alun perin markkinatakaajana CFD-kaupankäynnille (johdannaiskauppa). Voit käydä kauppaa